Najbolji u Srbiji

2021

2021

KOMORA MENADŽERA LJUDSKIH RESURSA SRBIJE VAS POZIVA DA BUDETE SA NAMA

18, 19, i 20 maja na Dan HR menadžera Srbije

18 maj KULTURA I HR, 19 maj OKRUGLI STO , 20 maj dodela nagrada NAJBOLJI U SRBIJI za 2021
Poštovane kolege i koleginice, pratioci i poštovaoci rada Komore

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da uzmete učešće na konkursu za nagradu „NAJBOLJI U SRBIJI 2021“ iz menadžmenta ljudskih resursa i menadžmenta talenta koje po treći put organizuje Komora menadžera ljudskih resursa Srbije u cilju promovisanja i uspostavljanja principa i prakse radno odgovornog poslovanja (ROP) u Republici Srbiji. U okviru ove, već sada možemo reći prestižne i tradicionalne manifestacije, svoje poslovanje je testiralo više desetina kompanija, različitih delatnosti i veličina, a koje su prikazale primere najbolje dobre prakse – ROP-a. Kandidati/učesnici na konkursu za izbor „NAJBOLJI U SRBIJI“ će biti rangirani u skladu sa unapred definisanom metodologijom i kriterijumima, što obuhvata i pisane izveštaje tima Komore menadžera ljudskih resursa Srbije o nivou primene principa ROP-a u praksi. Finalnu evaluaciju obavlja stručna komisija, sastavljena od vrhunskih naučnika iz oblasti radnog prava, radnih odnosa, to jest menadžmenta ljudskih resursa i talent menadžmenta, kako u nauci tako i u praksi, a koja će svojim glasanjem odlučiti o nagradama po prijavljenim kategorijama. Nagrada je priznanje lauratima, ali i podsticaj ostalim ljudima, menadžerima i organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim pravednim, etičkim, ljudskim aktivnostima vrate zajednici više nego što uzimaju. Ukoliko su u Vašoj poslovnoj praksi prepoznate ove ideje i primenjujete principe rada zasnovane na etičkim, ekonomskim, socijalnim i normama kojima se štiti i unapređuju radni odnosi, poštuju ljudi sa kojima radite, pozivamo Vas da se prijavite na konkurs za dodelu nagrada „NAJBOLJI U SRBIJI 2021“ iz menadžmenta ljudskih resursa i upravljanja talentom. Uz ovaj poziv kao prilog dobićete i pripručnik- bilten sa svim potrebnim informacija koje Vam omogućavaju najbolje predstavljanje javnosti. Moramo takođe, da napomenemo da je Komora menadžera ljudskih resursa Srbije jedini zakonski nosilac autorskog i intelektualnog prava izbora najboljih ljudi, tima, agencija i organizacija iz oblasti - upravljanje ljudskim resursima, upravljanje talentom tj. menadžment ljudskih resursa i menadžment talenta. Takođe, Komora obaveštava da se prijava, participacija za obradu podataka i rad Komisije NE NAPLAĆUJE. Ostale važne informacije možete pronaći na sajtu www.najboljiusrbiji.rs www.hrkomora.rs www.resurs.rs Prijava se nalazi na sledećoj adresi: https://www.najboljiusrbiji.rs/prijava/

NAJBOLJI DIREKTOR 2020
dr. Tatjana Mičić - direktor
TAMI RESORT, Niš
NAJBOLJI MENADŽER TALENTA 2020
dr. Dragana Petković - biznis partner
Studentski kulturni centar, Niš

Dr Tatjana Mićić direktor Tami resort koji u svom sastavu ima hotele Tami Rezidens i Konstatinus palas. Rukovodilac projekta za investicije, razvoj i strateško pozicioniranje kompanije u Grčkoj i oblasti hotelijerstava. Nosilac najvišeg ordena Srpske pravoslavne crkve „Svetog Save 1. reda“. Direktor koji nije otpustio ni jednog radnika, redovno izmirivao svoje obaveze i ako je hotelijerstvo jedna od najtežih pogođenih grana industrije tokom 2020 godine i Kovid 19 pandemije.

U godini izazova, prepunoj teškoća za poslovanje trebalo je pokazati šta znaš i umeš i da se „na muci poznaju junaci“. Talenat predstavlja potencijal koji traži angažman da bi se manifestovao i pretvorio u kapacitet, jer nije dovoljno samo prepoznati talenat, neophodno je i razvijati ga i angažovati. Biti najbolji u oblasti menadžmenta, naročito u menadžmentu ljudima, naročito u godini kao što je 2020, znači da posedujete najveće veštine, sposobnosti, znanje, mudrost, znači da ste bili ČOVEK bez obzira na teškoće, odgovornost i da ste tako delovali. U današnjem vremenu izgleda da je najteže biti menadžer ljudima i drago nam je da imamo ljude koji znaju da artikulisanu vrednost znanja, sposobnosti i veština prenesu na pravi način i tako je uvećaju.

NAJBOLJI ODGOVOR NA KOVID-19 2020
DM Drogerie
market Srbija
NAJBOLJA PRAKSA 2020
Jelena Kuzmić - Biznis partner
APTIV, Novi sad

U 2020 – godini izazova, kako za poslovnu zajednicu, tako i za čitavo naše društvo, „dm drogerie markt Srbija“ kao kompanija, pokazala je da se može poslovati stabilno i u nepredviđenim okolnostima i da se brzo i adekvatno reaguje na sve izazove. Menadžment kompanije, na otežane uslove poslovanja je odgovorio velikom odgovornošću i zahvalnošću prema zaposlenima, koji su pokazali izuzetnu požrtvovanost i predanost u vanrednim okolnostima. Iz dana u dan prilagođavali su se izmenjenim uslovima rada i uspeli da, uz sve primenjene mere, dm drogerie markt Srbija održi bezbednim mesta za boravak kako zaposlenih, tako i kupaca.

Jelena je vodila projekat uvođenja privatnog zdravstvenog osiguranja. Zato što je 90% poslova u kompaniji Aptiv ergonomski zahtevno, Jelena je želela da među zaposlenima promoviše značaj preventivnih zdravstvenih pregleda u ranoj detekciji oboljenja i da omogući brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu,
U februaru 2020. godine, 636 zaposlenih kompanije APTIV Novi Sad su imali prava na ovaj benefit, a danas 1.100 zaposlenih može da se leči u privatnim klinikama na terioriji cele Srbije bez dodatnih troškova i bez čekanja u redovima.
Rezultat
U svakodnevnom poslovanju, merimo različite pokazatelje uspeha, ali za Jelenu najveći uspeh je saznanje da je svojim radom i zalaganjem doprinela da se spase život jednoj majci sa dvoje dece.

sr_RSSerbian