Najbolji u Srbiji

2019

ČESTITAMO DOBITNICIMA NAGRADA

NAJBOLJI U SRBIJI 2019

ZLATNA NAGRADA
DM Drogerie
market Srbija
NAJBOLJI MENADŽER LJUDSKIH RESURSA
Bojana Vujošević - menadžer ljudskih resursa
Klinički centar Srbije

Najviši nivo poštovanja se uvek zaslužuje - nikada ne daje. Kako to važi za ljude tako to važi i za organizacije. Dobiti poštovanje znači da posedujete vrednost koju vam neko pripisuje. 2020. godine kompanija dm drogerie markt Srbija, je na osnovu sveobuhvatne procene a osnovu mnogih faktora - šta je organizacija uradila u 2020 i šta radi, kakav je odnos imala i kakav ima sa drugima i sa svojima, da li je činila i čini dobre stvari (velike ili male), za druge ljude, nagrađena sa zlatnom nagradom Komore menadžera ljudskih resursa Srbije.

Najkonkretnijim svakodnevnim, kontinuiranim radom, naporima pretvorenim u akciju, podsetila nas je koliko je važno da organizacija mora biti svesna vrednosti svojih radnika i da treba da ih zaštiti. Prepoznata i nagrađena za izuzetan doprinos, u oblasti koja je sveobuhvatna a zapravo jednostavna ali vrlo teška, za ljudskost i dostojanstvo u kontinuiranoj borbi njene organizacije za zdravlje građana Srbije. Dosledna, realna i pravična, menadžer ljudskih resursa koji na pravi način ističe značaj ljudskog u upravljanju zaposlenima sigurno najznačajnije organizacije za ljude u ovom teškom vremenu.

NAJBOLJI DIREKTOR
dr. Tatjana Mičić - direktor
TAMI RESORT, Niš
NAJBOLJI MENADŽER TALENTA
dr. Dragana Petković - biznis partner
Studentski kulturni centar, Niš

Dr Tatjana Mićić direktor Tami resort koji u svom sastavu ima hotele Tami Rezidens i Konstatinus palas. Rukovodilac projekta za investicije, razvoj i strateško pozicioniranje kompanije u Grčkoj i oblasti hotelijerstava. Nosilac najvišeg ordena Srpske pravoslavne crkve „Svetog Save 1. reda“. Direktor koji nije otpustio ni jednog radnika, redovno izmirivao svoje obaveze i ako je hotelijerstvo jedna od najtežih pogođenih grana industrije tokom 2020 godine i Kovid 19 pandemije.

U godini izazova, prepunoj teškoća za poslovanje trebalo je pokazati šta znaš i umeš i da se „na muci poznaju junaci“. Talenat predstavlja potencijal koji traži angažman da bi se manifestovao i pretvorio u kapacitet, jer nije dovoljno samo prepoznati talenat, neophodno je i razvijati ga i angažovati. Biti najbolji u oblasti menadžmenta, naročito u menadžmentu ljudima, naročito u godini kao što je 2020, znači da posedujete najveće veštine, sposobnosti, znanje, mudrost, znači da ste bili ČOVEK bez obzira na teškoće, odgovornost i da ste tako delovali. U današnjem vremenu izgleda da je najteže biti menadžer ljudima i drago nam je da imamo ljude koji znaju da artikulisanu vrednost znanja, sposobnosti i veština prenesu na pravi način i tako je uvećaju.

NAJBOLJI ODGOVOR NA KOVID-19
DM Drogerie
market Srbija
NAJBOLJA PRAKSA
Jelena Kuzmić - Biznis partner
APTIV, Novi sad

U 2020 – godini izazova, kako za poslovnu zajednicu, tako i za čitavo naše društvo, „dm drogerie markt Srbija“ kao kompanija, pokazala je da se može poslovati stabilno i u nepredviđenim okolnostima i da se brzo i adekvatno reaguje na sve izazove. Menadžment kompanije, na otežane uslove poslovanja je odgovorio velikom odgovornošću i zahvalnošću prema zaposlenima, koji su pokazali izuzetnu požrtvovanost i predanost u vanrednim okolnostima. Iz dana u dan prilagođavali su se izmenjenim uslovima rada i uspeli da, uz sve primenjene mere, dm drogerie markt Srbija održi bezbednim mesta za boravak kako zaposlenih, tako i kupaca.

Jelena je vodila projekat uvođenja privatnog zdravstvenog osiguranja. Zato što je 90% poslova u kompaniji Aptiv ergonomski zahtevno, Jelena je želela da među zaposlenima promoviše značaj preventivnih zdravstvenih pregleda u ranoj detekciji oboljenja i da omogući brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu,
U februaru 2020. godine, 636 zaposlenih kompanije APTIV Novi Sad su imali prava na ovaj benefit, a danas 1.100 zaposlenih može da se leči u privatnim klinikama na terioriji cele Srbije bez dodatnih troškova i bez čekanja u redovima.
Rezultat
U svakodnevnom poslovanju, merimo različite pokazatelje uspeha, ali za Jelenu najveći uspeh je saznanje da je svojim radom i zalaganjem doprinela da se spase život jednoj majci sa dvoje dece.

sr_RSSerbian